Camping Cevennen

camping Cevennen

Boek uw vakantie!

3 sterren camping Cevennen

Voelt u zich aangetrokken tot de Cevennen? Heeft u voor uw volgende kampeervakantie een voorkeur tussen het strand, de bergen of de natuur? Zoek dan niet verder! De 3 sterren camping Le Barralet brengt alles samen waar je van houdt voor onvergetelijke vakanties in de Cevennen. De camping in de Cevennen, le Barralet ligt verankerd aan de rand van het water, aan de samenvloeiing van de Alzon en de Gardon in het charmante dorpje Collias.U kunt kiezen om aan de oever van de rivier te wonen of op de hoogten van de kloven, 30 meter boven de prachtige natuurlijke stranden die hier worden geboden door de schitterende en wilde natuur van de Cevennen.

Camping Cévennes gorges du Gardon

De must-see tochten in de Cevennen

Wat te doen, wat te zien in de Cevennen? De vraag is groot en u zou tijdens uw verblijf op camping le Barralet dagen en dagen kunnen doorbrengen in de hoop al het moois van de Cevennen te zien.

Als er gebieden zijn die meer dan andere door de natuur zijn verwend, dan mag de Cevennen zich bijzonder bevoorrecht beschouwen. De Cevennen hebben iets mythisch en geheimzinnigs. Het is een gebied dat rijk is aan geschiedenis en met de meest gevarieerde landschappen. Van de meest ongelooflijke sites om te zien, citeren we de Cirque de Navacelles en zijn kloof van 300 meter gegraven sinds millennia, de Mont Aigoual die een hoogtepunt bereikt op 1567 meter en een adembenemend panorama biedt, maar ook de plaats van de Menhirs ten westen van de Mont Lozère, die liefhebbers van archeologie en geschiedenis zal fascineren.

 

Camping dans les Cévennes - bambouseraie d'Anduze

De Cevennen herbergen ook een rijk erfgoed van enkele van de mooiste steden en dorpen van Frankrijk. Als je de tijd hebt, ga dan naarAlès, Anduze of Saint-Jean-du-Gard om alle specialiteiten van de streek te ontdekken.

Een van de must-sees in de Cevennen, De Bambouseraie blijft een tijdloos en puur wonder dat al bestaat sinds de 19e eeuw. Het is een van de mooiste tuinen ter wereld, samengesteld uit duizend-en-één soorten bamboe. Het bezoek zal u betoveren. U doorkruist verschillende fantastische landschappen die stuk voor stuk lijken op schilderijen van grote meesters. De dag in het bamboebos is ook een gelegenheid om de train à vapeur des Cévennes, een andere bekende attractie voor stamgasten. Een reis terug in de tijd en een unieke manier om onvergetelijke landschappen te ontdekken die over de weg ontoegankelijk zijn.

 

Train à vapeur des Cévennes - camping le barralet

Een ander geschenk van Moeder Natuur in deze prachtige streek van de Cevennen zijn de vele grotten en andere archeologische vindplaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn. Afhankelijk van waar je bent, is er zeker een uitzonderlijke plek bij jou in de buurt. De beroemdste, la Grotte des Demoiselles, wacht op u in het Hérault departement, onder de Massif de Thaurac.

Ook op museaal gebied heeft de Cevennen veel te bieden. Er is er een voor alle smaken. Onze favoriet is die van de Poupées et des Nounours. Het bevindt zich in Lézan en het lijdt geen twijfel dat het de kinderen zal betoveren en de volwassenen terug in de kindertijd zal doen vallen dankzij de tentoonstelling van zijn 2500 stukken.

Stacaravan verhuur Cevennen

Natuurlijk biedt de camping Le Barralet u eenvoudige schaduwrijke plaatsen om uw tent of uw caravan te plaatsen. Maar u kunt uw verblijf in de Cevennen ook aangenaam maken met de huur van een prachtige lodge, een comfortabel chalet of de verhuur van stacaravans alle comfort. Onze 3 sterren camping biedt alle mogelijke accommodatie keuzes, tot drie kamers, volgens uw smaak en budget. Eenmaal ter plaatse, en wanneer de emotie van de schoonheid van de plek een beetje is weggeëbd, hoeft u alleen nog maar uw vakantieplanning in de Cevennen te maken in de schaduw van de moerbeibomen en platanen, nippend aan een drankje of op een ligstoel in het panoramisch zwembad. In Collias en omgeving is er geen gebrek aan activiteiten.

 

Camping au Pont du Gard à Collias

 

Onze camping in de Cevennen biedt u een uitzonderlijke geografische ligging. Le Barralet, gelegen in het hart van het departement Gard, is het ideale vertrekpunt om de bezienswaardigheden van de streek te ontdekken: de Pont du Gard ligt op slechts 5 minuten, de stad Uzès op slechts 9 kilometer, Nîmes en zijn Arena op 20 minuten, Avignon en de Pausenstad op 25 kilometer of de weelderige landschappen van de Camargue die zich uitstrekt in zuidelijke richting en Saintes-Maries-de-la-Mer op minder dan een uur afstand.

 

yoast seo premium free