imagen_destacada

Camping Pont du Gard

Boek uw vakantie!

3 sterren camping Pont du Gard

Elk jaar zoeken velen van jullie op internet naar een goed plan camping Pont du Gard. Het is natuurlijk de nummer één toeristische trekpleister in de Gard en een die je absoluut niet mag missen. De Pont du Gard is een van die historische en architecturale referenties die de trots zijn van Occitanië en van Frankrijk als geheel.

De 3-sterren camping Le Barralet ligt op slechts 5 korte kilometers van de Pont du Gard, het duurt maar een paar minuten om de camping te bereiken. Vanaf de camping en de nautische basis van Collias is de Pont du Gard ook op het water te bewonderen na een prachtige kanotocht in alle veiligheid.

 

Le Pont du Gard à seulement 5km du camping le barralet à Collias dans le Gard

 

Eenmaal op het terrein van de Pont du Gard, zullen winkels, restaurants en een museum dat de geschiedenis van de Pont vertelt u welkom heten om u in de stemming te brengen. Je zult enkele tientallen meters moeten lopen om dit gigantische kunstwerk eindelijk in de open lucht te ontdekken. De eerste aanblik van de Pont du Gard is een moment dat koude rillingen geeft. Als 2000 jaar geschiedenis voor je staat, is dat monumentaal, spectaculair, uniek!

De Pont du Gard: Mekka van het toerisme in de Gard

Het monumentale gebouw is een aquaductbrug gebouwd door de Romeinen in de 1e eeuw na Christus. Het is uitzonderlijk in zijn afmetingen, want met zijn 49 meter hoogte heeft het geen equivalent in de wereld. De bouw ervan werd noodzakelijk gemaakt door de waterbehoeften van de stad Nîmes. Het was de onmisbare schakel tussen Uzès en de hoofdstad van de Gard.

Het bestaat uit 3 rijen boven elkaar geplaatste bogen, wat ook een uiterst zeldzame prestatie is voor die tijd. Ten slotte is het opmerkelijk vanwege zijn uitstekende staat van bewaring: het is eenvoudig, het is het enige voorbeeld van een oude brug met 3 verdiepingen die nog steeds overeind staat. Bijna duizend mannen werkten aan deze kolossale site, die in slechts 5 jaar werd voltooid.

De Pont du Gard staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is daarmee een van de meest bezochte monumenten voor buitenlanders op vakantie in Frankrijk. Het zal zeker een must zijn voor een kampeervakantie in de Gard.

Zodra de brug vanuit alle hoeken is geïnspecteerd, hoeft u alleen nog maar een klein rustig hoekje te zoeken. De stranden langs de Gardon zullen de zwemmers en degenen die hun kleurtje willen oppoetsen, bevallen. Met een beetje geluk ben je getuige van de uitdagingen die jonge duikers zich regelmatig werpen vanaf de top van de eerste boog van de brug, meer dan 10 meter hoog. Voor degenen die liever in de schaduw genieten van een lekker ijsje, ga naar de terrassen van de twee restaurants op de site, met uitzicht op het monument, om een ​​van die kleine magische momenten te beleven die het kruid zijn van een geslaagde kampeervakantie in de buurt du Pont du Gard.

 

Camping kano Pont du Gard

Vraag je je af wat de beste manier is om de Pont du Gard te ontdekken? Het antwoord is simpel, op het water en in een kano. Als het immense bouwwerk om de bocht van de rivier opdoemt, blijft het een fantastisch visioen.

Hiervoor is camping Barralet de ideale plek om een familie kanotocht of met vrienden naar de Pont du Gard. Niets is eenvoudiger, kanoverhuurbedrijven in Collias (kortingen zijn beschikbaar bij de partners van de camping) bieden u de verhuur van boten voor een dag aan. Er zijn meerdere routes mogelijk. Sommige zijn afhankelijk van het seizoen en de hoeveelheid water. Het is mogelijk om te starten vanaf Russan of Pont Saint Nicolas voor de sportievelingen (31 km en 19 km tot Pont du Gard). De tocht van Collias naar de Pont du Gard is 8 km.

 

Camping au Pont du Gard à Collias

 

De kanotocht naar de Pont du Gard is buitengewoon. Twee per kano, je persoonlijke spullen goed beschut in de waterdichte blikken, je laat je meevoeren door de (zeer zwakke) stroming in de Gorges du Gardon. Geen huis, geen weg, meer lawaai dan het kabbelen van het water, het gezang van vogels en de kleuren van het zuiden en de rots van de kloven, kortom geluk. Je kunt stoppen voor picknicken op de kleine strandjes die de meanders van de Gardon stippelen. In de zomer, tijdens het warme weer, is zwemmen in het kristalheldere water een must.

Ten slotte ontdekt u de Pont du Gard en kunt u stoppen op de stranden nadat u onder de monumentale bogen door bent gegaan. De kanotocht naar Pont du Gard mag u niet missen tijdens een kampeervakantie in de Gard.

De Pont du Gard in de praktijk

Tijdens uw verblijf op de camping in Barralet mag u dit bezoek aan de Pont du Gard niet missen. Het terrein is het hele jaar en 7 dagen per week open voor het publiek (uren variëren afhankelijk van het seizoen). Het is gratis voor mensen onder de 18 jaar. Een uitkomst dus voor een familiebezoek aan de Pont du Gard. Ga voor meer informatie over toegang en rondleidingen naar Pont du Gard

Verhuur stacaravan Pont du Gard

camping Barralet is een charmant 3-sterren etablissement, in de onmiddellijke nabijheid van de Pont du Gard. Voor uw verblijf biedt de camping een ruime keuze aan stacaravans of chalets voor 2, 3, 4, 5 of 6 personen. De stacaravans zijn van alle gemakken voorzien en hebben terrassen met tuinmeubelen om volop van het buitenleven te genieten. Sommige stacaravans hebben ook airconditioning en tv in de woonkamer.

 

location de mobil-home Bali a Collias au barralet

 

Eenmaal goed geïnstalleerd in uw stacaravan, kunt u genieten van de activiteiten van de camping en het mooie zwembad dat over de kloven van de voorn hangt.

Het hele campingteam van Le Barralet in Collias wenst u een uitstekend kampeerverblijf in Pont du Gard

 

 

yoast seo premium free